Kedves Egyesületi Tagok, Kedves Lovasaink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, sajnos nekünk is meg kell hoznunk néhány döntést, néhány pontban meg kell változtatnunk működésünket.

Amíg arra a lehetőségünk van, a lovasoktatás, a lovagoltatás folyamatos marad, a következő kitételekkel:

– Csak abban az esetben gyere lovagolni, ha tényleg jól vagy, nem voltál az elmúlt időszakban külföldön, esetleg nagyobb közösségben, nincs a családban, illetve a közeli ismerősök között beteg. Ezt mi nem tudjuk ellenőrizni, ezért kérlek légy belátó és tényleg csak akkor gyere meglátogatni a lovakat, ha azt nyugodt szívvel megteheted!

– Érkezéskor használd a nyergesben található folyékony szappant, moss kezet az előírt módon, de az sem gond, ha ezeken felül még az előkészített gyógyszertári kézfertőtlenítőt is alkalmazod, mely egy igen randa rózsaszín pumpás flakonban található.

– A kesztyű használata kötelező. Kérlek húzz kesztyűt, hogy a vírus semmilyen módon ne tudjon a kezedről átterjedni lovaimra és a szerszámokra.

– Az eszközök fertőtlenítése folyamatosan történik, ennek ellenére jó lenne, ha mégis csak kesztyűben nyúlnál hozzájuk.

– Tartsuk be a minimum 1 méter távolságot egymástól. Ez szerintem eddig sem okozott gondot, hiszen méterekre van oktatás közben a tréner a lovastól.

– A csoportos lovaglás, az osztálylovaglás ideiglenesen megszűnik. Kizárólag egyéni lovagoltatást tudunk vállalni, ahol egy 20 méter átmérőjű körben vagy 42 * 80 méteren kizárólag 1 lovas – 1 ló – 1 oktató vesz részt.

Bármi is történjen, nekünk minden nap ki kell majd menni a lovakhoz és ki is fogunk menni. Őket nem lehet egyedül hagyni, almozni, etetni és mozgatni kell.

Előre is köszönöm pártoló, rendes tagjainknak és kollegáimnak a kitartást,
Sebestyén Hunor