Gyógyító gyakorlatok lóháton

Gyógyító gyakorlatok lóháton

A Desperado együttes tagjai és csemetéi is részt vettek az augusztus 27-én szombaton tartott találkozón, ahol az újonnan alakult egyesület tagjai és vendégei különleges élményben részesültek. Gyógyító gyakorlatok jótékony hatásait élvezhették lóháton.

A nemrég alapított egyesület kiemelt célja a magyarság lovasnemzet mivoltának erősítése.

Az egyesület célkitűzései között a lovas- és talpas íjászat, a lovas sportok bemutatása, gyakorlása, és minél szélesebb körben lehetővé tétele szerepel, akár a tömegsport jelleg megteremtéséig.

A lovaglást nem lehet elég korán elkezdeni, s a gyerekek és a paripák kapcsolata minden tekintetben hasznos. A lovaglás különleges élményt nyújt, a lovak körüli tennivalók rendszerességre, fegyelemre szoktatnak. A lóháton végzett speciális gyakorlatok pedig fokozottan erősítik és gyógyítják a lovast. Régi megfigyelés, hogy az állatokkal, lóval való kapcsolatkialakítás, lovaglás elősegíti gyermekek és felnőttek mentális, fizikai betegségeinek gyógyulását. Ebből kaptak ízelítőt a forró augusztusi napon a vendégek, no meg egy igazi piros-szottyos finom bográcsos pörköltből.

Készült: 2011.08.29.