Bemutatkozás

Bemutatkozás Hunor és Magor Hagyományőrző Lovas Közhasznú Egyesület Debrecen

A magyar ember ló iránti szeretete több évszázados múltjában gyökerezik.

A debreceni Hunor és Magor Hagyományőrző Lovas Egyesület a rendkívül gazdag lovas kulturális örökségünk feltárása és megőrzése érdekében, oktató, gyógyító, hagyományőrző és teremtő céllal megalakult szervezet.

Elengedhetetlennek tartjuk a ló és az ember kapcsolatának, a ló ápolásának, tartásának megismertetését az ifjúsággal, azaz a felnövekvő nemzedékkel, valamint a társadalom lehető legszélesebb körében terjeszteni kívánjuk a lovaglást, a lovak szeretetét, a velük való együttélés tisztaságát és szépségét.

Terveink közt szerepel a gyermekek, fiatalok szabadidejének értelmes, hasznos elöltése érdekében programok, táborok szervezése, lovaglás oktatása, a felnövekvők értékrendjének pozitív befolyásolása a lovaglás akár tömegsporttá tételével, a lovas hagyományok megismertetésével, a lóval való kapcsolattartás, a ló körüli munkákba történő bevonással a fegyelem és a rend megtanításával, értékteremtő hatásának átadásával. Mindezt Debrecen határában valósíthatjuk meg, csendes, nyugodt környezetben elhelyezkedő lovastanyánkon.

A fiatalok lovakról történő gondoskodásba való aktív bevonásával törekszünk őket megtanítani a természetünk, környezetünk szeretetére, tiszteletére!

Célunk a lovas- és talpas íjászat, a lovaglás, a lovas sportok bemutatása, gyakorlása, és minél szélesebb körben lehetővé tétele a mindennapokban, akár a tömegsport jelleg megteremtéséig, továbbá a lovas versenysportba való bekapcsolódás, az abban való részvétel támogatása.

Régi megfigyelés, hogy az állatokkal, lóval való kapcsolatkialakítás, lovaglás elősegíti gyermekek és felnőttek mentális, fizikai betegségeinek gyógyulását, javulását, szinten tartását, de kiemelhetjük annak egészséges emberekre gyakorolt stresszoldó, figyelemelterelő és más pozitív hatásait is. Egyesületünk képzett szakemberek közreműködésével ebben is igyekszik gyermekeink, embertársaink számára segítséget nyújtani.

Egyesületünk céljainak megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.

Tagjaink között szívesen látunk mindenkit, aki hozzánk hasonlóan szívügyének tekinti hagyományaink, lovas kultúránk felelevenítését,  életben tartását, továbbadását!